Social Icons

Σελίδες

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

14 σημάδια που μαρτυρούν ότι πρόκειται μόνο για σεξ και όχι για σχέση...


Έχετε σχέση ή μήπως η σχέση σας είναι μόνο σεξουαλική;

Είναι μόνο σεξουαλική ή μήπως ελπίζεις να εξελιχθεί σε κανονική σχέση; Η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, Ελπίδα Μ. Παναγιωτουνάκου αναλαμβάνει να σε βοηθήσει να αποκρυπτογραφήσεις τις καταστάσεις... 

Έχεις παρατηρήσει πως στις μέρες μας όλο και περισσότερα άτομα επιλέγουν τις ελεύθερες σχέσεις έναντι των σταθερών σχέσεων; Το ευκαιριακό και έντονο σεξ που δεν συνοδεύεται από επικοινωνία και επαφή κατά την επόμενη ημέρα, αντί της συναισθηματικής εμπλοκής και του ουσιαστικού δεσίματος;
Η αλήθεια είναι πως ρίχνοντας μια ματιά γύρω σου θα συνειδητοποιήσεις πως αυτό που αποζητούν τόσο οι άντρες, όσο και αρκετές γυναίκες είναι μία σχέση δίχως δεσμεύσεις και περιορισμούς, μία σύμβαση πιο πολύ σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να συνευρίσκονται ερωτικά μερικές φορές τον μήνα, δίχως την υποχρέωση να μοιράζονται σκέψεις ή συναισθήματα.

Φαίνεται, ωστόσο, πως η γυναίκα συχνά τείνει να συγχέει λιγάκι τα πράγματα. Ενώ, δηλαδή, ξεκινάς λέγοντας στον άντρα απέναντί σου πως επιθυμείς κάτι χαλαρό για να περνάς καλά, καταλήγεις να τον σκέφτεσαι κατά τη διάρκεια της ημέρας, να αναμένεις με αγωνία το επόμενό του τηλεφώνημα, να βασανίζεσαι με τη σκέψη ότι πιθανώς να βλέπει και άλλες γυναίκες. Με λίγα λόγια σιγά - σιγά αρχίζεις να δένεσαι συναισθηματικά και να ονειρεύεσαι πως θα είναι το υπόλοιπο της ζωής σου στο πλάι του. Ο άντρας, από την άλλη πλευρά, συνήθως είναι πιο ξεκάθαρος από την αρχή: όχι ζήλιες και παράπονα, όχι επικοινωνία τις υπόλοιπες μέρες και ώρες της ημέρας εκτός των προκαθορισμένων σας ραντεβού, όχι εκδηλώσεις κτητικότητας. Αρκεί να ακούσεις τι είναι αυτό που σου λέει!

ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ... ΤΟΥ ΣΕΞ!
Ποιες ενδείξεις μαρτυρούν ότι η σχέση σου είναι μόνο για σεξ και τίποτα παραπάνω;
1. Κάνει κίνηση από το πρώτο ραντεβού. Ένας άντρας που ενδιαφέρεται πραγματικά, ξέρει να περιμένει.

2. Συναντιέστε μόνο για να συνευρεθείτε ερωτικά. Μπορεί να σκεφτείς πως πρόκειται για κάτι παραπάνω, αλλά στην πραγματικότητα είναι μόνο σεξ!

3. Δεν θέλει ποτέ να βγαίνετε για φαγητό ή ποτό. Βρίσκεστε μόνο στο σπίτι ή σε κάποιο μέρος όπου θα περάσετε απαρατήρητοι και σίγουρα δίχως την παρουσία φίλων, είτε δικών σου, είτε δικών του.

4. Αποφεύγει να σου μιλήσει για τους φίλους ή την οικογένειά του. Ποιο είναι το όνομα του κολλητού του; Έχει αδέρφια; Πού μένουν οι γονείς του; Εάν δεν γνωρίζεις τις απαντήσεις, τότε η σχέση σου μάλλον είναι μόνο για σεξ!

5. Δεν ενδιαφέρεται για την καθημερινότητά σου. Έχεις περάσει μια δύσκολη μέρα ή αντίθετα μοιάζεις ασυνήθιστα χαρούμενη, αλλά εκείνος δεν μπαίνει στον κόπο να σε ρωτήσει τι συμβαίνει.

6. Δεν σε παίρνει τηλέφωνο. Μήπως η μόνη σας επικοινωνία είναι μέσω γραπτών μηνυμάτων ή μέσω chat; Μήπως είσαι συνήθως εσύ αυτή που θα επικοινωνήσει πρώτη; Ακόμα και όταν είστε και οι δύο on-line, αποφεύγει να σου στείλει μήνυμα;

7. Δεν συζητάτε. Μήπως επικοινωνείτε μόνο προκειμένου να κανονίσετε την επόμενή σας συνάντηση; Μήπως ανταλλάσσετε μόνο φωτογραφίες και μηνύματα ερωτικού περιεχομένου; Αυτό για κάποιον μπορεί να είναι το αλατοπίπερο της σχέσης, ενώ για κάποιον άλλο να αποτελεί εκδήλωση της επιθυμίας του να εμπλέκεται μόνο ερωτικά μαζί σου. 

8. Δεν κοιμάται μαζί σου. Ακόμα και αν έρθει σπίτι σου αργά το βράδυ, προκειμένου να κάνετε σεξ, θα μείνει μαζί σου το πολύ 2-3 ώρες και έπειτα θα φύγει. Στην περίπτωση που συναντηθείτε στο δικό του σπίτι, παρατήρησε πως θα έχει φροντίσει να σου δείξει πως μετά από μερικές ώρες θα πρέπει να φύγεις, γιατί έχει δουλειά ή είναι κουρασμένος.

9. Ένα μπανάκι στα γρήγορα και φύγαμε! Συνήθως, μετά την ερωτική πράξη έχεις ανάγκη από μερικές εκδηλώσεις τρυφερότητας, ίσως λίγη κουβέντα ή απλά επιθυμείς να μείνεις ξαπλωμένη πλάι του στο κρεβάτι. Όταν εκείνος σηκώνεται αμέσως και ντύνεται έτοιμος να φύγει, τότε μάλλον πρόκειται μόνο για σεξ

10. Δεν μιλάτε την επόμενη μέρα. Πέρασες το βράδυ μαζί του, αλλά μετά από εκεί ούτε φωνή, ούτε ακρόαση για βδομάδες. Δεν έχει την ανάγκη να σου μιλήσει! Πάρε το απόφαση!

11. Κρατάει τις αποστάσεις. Αποφεύγει αγκαλιές και φιλιά που εκφράζουν συναισθήματα αγάπης, είναι μετρημένος στις φιλοφρονήσεις του, σε προσφωνεί όπως και οποιαδήποτε άλλη γυναίκα που θα συναντήσει.

12. Αναφέρει συχνά πως απεχθάνεται τις δεσμεύσεις και πως είναι λάτρης του ωραίου φύλου. Θέλει να πειραματίζεται και να εξερευνεί. Τι σε κάνει να πιστεύεις πως δεν εννοεί αυτά που σου λέει;

13. Δεν νοιάζεται για τα συναισθήματά σου. Σε περίπτωση που εκνευριστείς εξαιτίας του ότι τον νιώθεις απόμακρο ή επειδή δε βρίσκεστε τακτικά, απλά θα αδιαφορήσει. Το πιθανότερο είναι να αδιαφορεί και για σένα την ίδια!

14. Σε... απατάει ή πιο σωστά συνάπτει πολλαπλές ερωτικές σχέσεις. Όταν ένας άντρας δεν σου αποκρύπτει τη συνήθειά του αυτή, τότε σίγουρα δεν ενδιαφέρεται να κάνει σταθερή σχέση μαζί σου.


ΠΡΟΣΟΧΗ... ΛΟΙΠΟΝ!
Τελικά, πόσο ικανοποιημένη είσαι βιώνοντας μια τέτοια κατάσταση; Κατά πόσο αξίζει μια τέτοιου είδους σχέση; Μπορείς να μείνεις πιστή στην αρχική συμφωνία μόνο σεξ και τίποτα παραπάνω ή τρέφεις μέσα σου φρούδες ελπίδες; Είναι πραγματικά αρκετό μόνο το σεξ ή σου λείπουν το νοιάξιμο, το χάδι, η τρυφερότητα;

Υπάρχει μια λεπτή κόκκινη γραμμή την οποία εάν την ξεπεράσεις η ευχαρίστηση και η ηδονή θα μετατραπούν σε απογοήτευση και θλίψη. Πριν εμπλακείς σε μια σχέση που στηρίζεται στο σεξ και μόνο στο σεξ, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσεις ποια είναι τα όρια και οι αντοχές σου, καθώς και τους λόγους για τους οποίους αποδέχεσαι μια τέτοια σύμβαση. Είναι τελείως διαφορετικό να το κάνεις επειδή τη δεδομένη στιγμή διανύεις μια φάση στη ζωή σου κατά την οποία θέλεις να δοκιμάσεις νέες εμπειρίες ή να νιώσεις χαλαρή και ελεύθερη και άλλο πράγμα επειδή πιστεύεις πως δεν αξίζεις ή πως ένας άντρας δεν θα ενδιαφερθεί σε άλλη περίπτωση για σένα. Φρόντισε μια τέτοια σύμβαση να είναι επιλογή σου και όχι απόσταγμα βαθύτερων φόβων απόρριψης ή προσωπικής ανασφάλειας.

Εάν, λοιπόν, δεν νιώθεις την ανάγκη να έχεις δίπλα σου έναν σύντροφο στον οποίο δεν θα διστάζεις να πεις: "Ενδιαφέρομαι για σένα και θέλω να σε κάνω χαρούμενο. Μου αρέσεις πολύ..." και τον οποίο δεν θα φοβάσαι να αντικρίσεις φορώντας το χαμόγελό σου και μόνο, δίχως να έχεις περάσει ατελείωτες ώρες προετοιμασίας μπροστά στον καθρέφτη, τότε δώσε την ευκαιρία σε μια σχέση που στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο σεξ. 

Όμως, μην εξαπατάς τον εαυτό σου. Μια τέτοιου είδους σχέση καταλήγει σε ουσιαστική σχέση συνήθως μόνο στις ταινίες! Μπορεί μία καλή σχέση να προϋποθέτει το σεξ, αλλά το σεξ δεν προϋποθέτει την ύπαρξη σχέσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε την άποψή σας...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...